Over ons

Met 55 jaar ervaring als Partner in Mobiliteit is Adrie Jonk hét adres voor alles omtrent auto’s! Met een drietal verhuurvestigingen, Honda Dealerschap, Mazda Dealerschap en een uitgebreide werkplaats kunnen wij u op meerdere vlakken ondersteunen. 

Image
Newton

Hoe het allemaal begon

De geschiedenis van Autobedrijf Adrie Jonk begint in 1963. In die tijd wilde iedereen zijn rijbewijs halen en daar zag Adrie (1945) brood in. Hij opende als 18-jarige zijn eigen autorijschool in Purmerend en dat groeide explosief, niet alleen in het aantal rijinstructeurs, ook in het aantal auto’s.

Adrie zag dat de auto’s in het weekend weinig werden gebruikt om les in te geven en dat vond hij zonde. Daarom besloot de ondernemers deze auto’s te verhuren op zaterdag en zondag. Natuurlijk was het wel prettig als het bedrijf ook zelf het onderhoud kon doen, dus werd er een werkplaats ingericht voor de les- en verhuurauto’s

Image
Rijschool

Van autorijschool naar dealerschappen

Rond 1976/1977 nam de vraag naar rijbewijzen flink af. Adrie Jonk besloot daarom autodealer te worden. In het begin alleen met het merk Honda. Al gauw kwam daar Alfa Romeo bij, die mooie auto’s maakte, maar geen directe concurrentie van Honda was. In de jaren ‘80 werd ook Suzuki een merk van Adrie Jonk. In 1997 verwierf het bedrijf het SEAT-dealerschap in Purmerend en nam het afscheid van Alfa. 

In eerste instantie werd een showroom ingericht in een loods naast het Honda-bedrijf aan de Kwadijkerkoogweg in Purmerend. Om klanten beter van dienst te kunnen zijn werd besloten om alles onder één dak aan te bieden. Adrie Jonk betrok een nieuw pand op het industrieterrein De Baanstee in Purmerend. Het nieuwe gebouw bood plaats aan een ruime Honda- en SEAT-showroom, een moderne werkplaats, ruimte voor de autoverhuur en een uitgebreide autowasgelegenheid.

Ons team

Maak kennis met onze collega's.

Directie / Verkoop

Image
MarcoJonk

Marco Jonk

Directie
Image
Martin

Martin Klijn

Verkoop & lease adviseur

Receptie / planning / magazijn

Image
Monique

Monique Schram

Receptie
Image
Medewerker

Majed Mansur

Magazijn onderdelen en accessoires
Image
Yolanda

Yolanda Smit

Administratie

Werkplaats / onderhoud

Image
Marcel

Marcel Crucq

Mazda specialist
Bij Adrie Jonk staan we voor:
Open
Betrouwbaar
Persoonlijke service

Hoe kunnen we je verder helpen?

Meer weten? Neem contact met ons op.